Målretting ut fra posisjon, kjønn, språk og alder

X er et globalt produkt, men enkelte ganger ønsker du kanskje å fokusere på personer på bestemte steder eller som snakker bestemte språk, for å nå forretningsmålene dine. Enten drømmekundene dine er rett rundt hjørnet, på andre siden av landet eller på motsatt side av kloden, hjelper Xs geografiske målretting deg å nå ut til den målgruppen som passer best ut fra virksomheten din og målene du har satt deg.

Kombinert med kjønns- og aldersmålretting hjelper disse alternativene for demografisk målretting deg å nå ut til riktig målgruppe på X.

Subtraktiv eller OG-målretting sikrer at alle alternativene du velger for geografisk sted, kjønn, språk og alder, respekteres i kampanjene dine.

Posisjonsmålretting

Annonsører kan målrette kampanjene sine mot bestemte geografiske områder: land, regioner, storbyområder, byer eller postnumre. Du kan laste ned en indeks over alle posisjonene du kan målrette mot, ved å klikke her

Du kan angi ønsket posisjonsmålretting når du konfigurerer kampanjen:

1. Gå til delen Målretting i kampanjekonfigureringen
  2. Bla til delen Demografi
  3. Legg inn i delen Posisjon hvilke posisjoner du vil målrette mot. Du kan målrette etter land, regioner, storbyområder, byer eller postnumre.

Annonsene dine vil bli vist på alle de valgte stedene, også selv om de hører inn under samme geografiske område. Dette betyr at hvis du f.eks. målretter kampanjen din mot USA og California, vises annonsene dine til alle i USA. Hvis du kun ønsker å målrette mot enkeltregioner, passer du på å legge til kun disse regionene som målrettingskriterier for kampanjen din.

Merk: Annonsører med selvbetjente annonser kan kun målrette mot brukere i land der X Ads-produktet er tilgjengelig, og ikke mot alle landene som står oppført i posisjonsindeksen. I denne artikkelen finner du en liste over land du kan målrette mot.

Xs posisjonsmålretting er basert på brukerens nylige posisjon. Denne er en kombinasjon av aktuell posisjon og nylig posisjonshistorikk. X bruker en rekke signaler – deriblant IP-adresse og GPS-signal – for å fastslå om noen befinner seg på et bestemt geografisk sted. Disse signalene rapporteres til avanserte maskinlærte modeller som anslår brukerens posisjon. Les mer om Xs datainnsamling for annonser

Hva skjer hvis stedet jeg forsøker å målrette mot, ikke er tilgjengelig?

Hvis du ikke får opp noe på posisjonen du legger inn, anbefaler vi deg å legge inn nærmeste region eller område til posisjonen du vil målrette mot. Finkornet målretting (storbyområde, postnummer, region) er ikke tilgjengelig for alle land på nåværende tidspunkt.

Hvorfor får jeg visninger utenfor det geografiske området jeg målretter mot?

Sjekk at du ikke endret målrettingen for kampanjen din etter lansering. Du kan gjøre dette ved å klikke inn på kampanjen din og deretter klikke på Historikk-fanen. Du får da opp dato og klokkeslett for når du gjorde endringer i kampanjen din. Hvis du la til geografisk målretting etter at kampanjen hadde startet opp, vil kampanjen ha rukket å bli vist over hele verden.

I enkelte tilfeller kan det være at summen av stedene ikke stemmer med de totale kampanjeutgiftene. Årsaken er de små attribusjonstapene som oppstår når vi deler opp fakturerings- og målrettingsdata. Vær oppmerksom på at hver annonsevisning har vært i tråd med målrettingen du har spesifisert, men at det foreligger et 1–3 % tap i de segmenterte kostnadsdataene vi viser på dashboardet. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre.

Målretting ut fra kjønn

Du kan velge om kampanjen din skal vises til alle kjønn, bare menn eller bare kvinner.

Slik velger du dette:

1. Naviger til Målretting > Demografi
  2. Velg hvilke(t) kjønn du vil målrette mot
  3. Det valgte alternativet utheves i blått

Vi bruker kjønnsinformasjonen som brukerne har angitt i profilene sine, og forlenger disse dataene til andre personer ut fra faktorer som f.eks. kontolikhet, for å fastslå kjønnet til personer som ikke har angitt kjønnsidentitet manuelt.

Språkmålretting

Dette alternativet for målretting gir annonsørene mulighet til å nå ut til brukere ut fra hvilke(t) språk de forstår. Vi utleder brukernes språk ut fra flere kilder – deriblant språket de har valgt i profilinnstillingene sine, og språkene de bruker i aktiviteter på X. Hvis vi kommer til at en bruker forstår flere språk, kan vedkommende målrettes ut fra hvert språk.

Slik målretter du mot et språk:

1. Gå til Demografi i målrettingsdelen av kampanjekonfigureringen

2. Klikk i søkefeltet under overskriften Språk

3. Søk eller bla gjennom alternativene og klikk i ruten ved siden av ett eller flere språk du ønsker å målrette mot

Hvis du velger mer enn ett språk, målretter du mot personer som forstår minst ett av de valgte språkene. Dette betyr at hvis du for eksempel velger engelsk og fransk, vises kampanjen din til personer som forstår enten engelsk eller fransk.

Vi tilbyr for øyeblikket 46 ulike språk du kan velge mellom:

• Albansk

• Arabisk

• Baskisk

• Bengali

• Bulgarsk

• Katalansk

• Kinesisk (forenklet)

• Kroatisk

• Tsjekkisk

• Dansk

• Nederlandsk

• Norsk

• Farsi

• Finsk

• Fransk

• Galisisk

• Tysk

• Gresk

• Gujarati

• Hebraisk

• Hindi

• Ungarsk

• Indonesisk

• Irsk

• Italiensk

• Japansk

• Kannada

• Koreansk

• Latvisk

• Malayisk

• Marathi

• Norsk

• Norsk bokmål

• Polsk

• Portugisisk

• Rumensk

• Russisk

• Serbisk

• Slovakisk

• Spansk

• Svensk

• Tamil

• Thai

• Tyrkisk

• Ukrainsk

• Urdu

Aldersmålretting

Vi har flere aldersgrupper du kan målrette mot. Enkelte grupper er tilgjengelige globalt, mens andre kun er tilgjengelige ved målretting mot Japan.

Vi samler inn aldersdata ut fra fødselsdatoene som brukerne har oppgitt på X-profilene sine. Vi forlenger deretter aldersopplysningene våre til andre X-brukere som kanskje ikke har oppgitt fødselsdato på X. Dette gjør vi ved hjelp av attributter som f.eks. hvilke kontoer disse brukerne følger, og hvilke interesser de har. Les mer.

Slik målretter du mot en aldersgruppe:

1. Naviger til Målretting > Demografi
  2. Under delen «Velg en alder» kan du velge «Alle aldre» eller «Aldersgruppe»
  3. Hvis du vil målrette mot en aldersgruppe, velger du ønsket gruppe.

Merk: Hvis du målretter mot en posisjon utenfor Japan, vil du ikke kunne bruke aldersgrupper som er merket med Kun Japan.

De tilgjengelige alderssegmentene for global målretting er:

• 13–24
  • 13–34
  • 13–49
  • 13–54
  • 13+
  • 18–24
  • 18–34
  • 18–49
  • 18–54
  • 18+
  • 21–34
  • 21–49
  • 21–54
  • 21+
  • 25–49
  • 25–54
  • 25+
  • 35–49
  • 35–54
  • 35+
  • 50+

Kampanjekjøring

Målretting ut fra posisjon, kjønn, språk og alder er alle sammen subtraktiv eller OG-målretting. Dette innebærer at alle parametere du angir for disse målrettingstypene, respekteres.

Hvis du altså f.eks. velger USA + menn + 18 år og over, vises kampanjen din kun til menn på 18 år eller mer som befinner seg i USA. Selv om du legger til ytterligere målretting som f.eks. søkeord- eller interessemålretting, vil annonsen din bare kunne vises til menn i USA på 18 år eller mer som samtidig innfrir søkeord- eller interessemålrettingen din.

Målretting ut fra posisjon, kjønn, språk og alder hjelper deg å være mer nøyaktig i hvem du viser annonser til. Ettersom det dreier seg om OG-målretting, vil imidlertid hvert kriterium du legger til, redusere størrelsen på målgruppen som kampanjen kan vises for. Pass derfor på at de andre målrettingstypene dine er tilstrekkelig brede til at det er nok brukere å vise kampanjen til.

Resultatvisning

Du kan se en analyse av målgruppen for kampanjen din etter posisjon, søkeord, brukernavn, atferd, kjønn, språk, plattform og interesser.

Klikk deg først inn i kampanjen og gå til fanen Målgruppe for å vise målgruppeinformasjon. Klikk på knappen Eksporter på denne siden for å eksportere data på målgruppenivå.

Merk: Når du viser kampanjen din med målretting ut fra alder, språk, posisjon og kjønn, vil det viste totalantallet visninger, engasjementer eller kostnader på øverste kampanjenivå vanligvis være lavere enn når du legger sammen alle de enkelte nivåene som er oppført under. Dette skyldes at engasjementene og visningene for en person som ser kampanjen din og passer inn i flere kategorier, telles med i samtlige.

Hvis du f.eks. målretter mot aldersgruppen 18 år eller eldre, vises kampanjen til brukere som tilhører denne aldersgruppen. En visning for en person som hører inn under alderskategorien 18 år eller eldre, kan imidlertid passe inn også i alderskategorien 13 år eller eldre. Denne enkeltstående visningen rapporteres dermed både i raden 18 år og eldre og i raden 13 år og eldre. Annonsene dine blir ikke vist til personer som ikke innfrir de valgte kriteriene dine for målretting. Du debiteres bare én gang, hvis personen utfører en debiterbar handling og oppfyller parametrene dine for målretting.

Klar for å komme i gang?